آخرین اخبار

16. تير 1396 - 16:39   |   کد مطلب: 46282
مساله کشت دوم محصولات کشاورزی امروز به صورت مستقیم با مدیریت منابع آبی ارتباط دارد و به عنوان یک زنگ خطر برای کاهش منابع زیر زمینی به حساب می آید.
کشت دوم

شهرستان کنگاور یکی از قطب های کشاورزی در استان کرمانشاه به حساب می آید که عمده زمین های خود را صرف کاشت گندم و جو می کند.

با توجه به توسعه صنعت کشاورزی و بهره مندی از ماشین آلات صنعتی،سرعت کشت و برداشت محصولات افزایش یافت و با توجه به برداشت محصول گندم و جو در اواخر بهار و تابستان،عمده کشاورزان اقدام به کشت دوم محصول کشاورزی می کنند.

کشت دوم معمولا از محصولاتی همچون ذرت و تخمه آفتابگردان استفاده می شود که نیاز به صرف آب بیش از حد و در نهایت خالی کردن سفره های زیر زمینی دارد.

محمود طاهرآبادی مدیرامور منابع آب شهرستان کنگاور در گفتگو با خبرنگار ما بیان داشت: بر اساس قانون کشت دوم محصولات کشاورزی ممنوع می باشد.

وی افزود:کم آبی یکی از مشکلات بخش کشاورزی به ویژه در شهرستان کنگاور است که همه متولیان امر باید برای رفع این مشکل فعال شوند.

علیرضا ایزدی فراندار کنگاور نیز در گفتگو با خبرنگار آفتاب کنگاور بیان داشت:برداشت بی رویه از چاههای مجاز بیشتر از برداشت از چاههای غیرمجاز شده است.

وی افزود: علیرغم انسداد چاه های غیر مجاز و جلوگیری از حفر بی مورد چاه آب،در وضعیت کم آبی شدیدی به سر می بریم.

فرماندار کنگاوربا تاکید بر محدودیت کشت دوم توسط کشاورزان و کنترل منابع آبی آنان اضافه کرد: تاکنون برای رفع کم آبی اقدامات موثری توسط مسوولان و نمایندگان مجلس انجام شده است.

وی اظهار داشت: تنها راه عبور از بحران حرکت به سمت گلخانه ای کردن کشاورزی و استفاده بهینه از منابع آب است.

وی تاکید کرد: کشت گلخانه ای به معنی فقط صیفی جات نیست بلکه میتوان با تدبیر بهتر و آینده نگری مناسب تر محصولاتی را تولید کرد که علاوه بر برداشت کم آب ،بهره کافی و سود بالایی داشته باشد.

تصاویر تکمیلی: 

دیدگاه شما

صندوق کارآفرینی امید